Press "Enter" to skip to content

Beheers de Craigslist – Tips voor het kopen van gebruikte auto’s

Waarom tweedehands kopen?
Een gebruikte auto (of het nu 1000 mijl of 100.000 mijl is) is veel goedkoper dan diezelfde auto wanneer deze gloednieuw van de partij wordt gekocht (uiteraard). Via Craigslist, ook wel privéfeestje genoemd, kunnen we deze auto’s voor de beste prijs vinden. Lees verder om te leren hoe u een meester kunt worden in het koop- en verkoopproces van gebruikte auto’s.

De juiste auto vinden
Zoek eerst een budget waarmee Cars A2Z u bereid bent te werken. Als u het geld niet heeft en de auto in aanmerking komt, kan een bank of kredietvereniging een lening aanbieden.

Raadpleeg altijd KBB (Kelly Blue Book) voor de huidige waarde van een privépartij van de auto die u koopt. Dit geeft u een beter idee over hoeveel u voor de auto zou moeten betalen, evenals potentiële onderhandelingsmacht om de prijs te verlagen.

Als u niet bekend bent met auto’s, raden we u aan een winkel te zoeken voor een pre-aankoopinspectie. Zo kent u de mechanische staat en kunt u deze gebruiken als onderhandelingskracht. Het ding om te onthouden met alle tips voor het kopen van gebruikte auto’s, u moet altijd over de prijs onderhandelen.

Pro-tip De meeste mensen verwachten laag te worden, dus stellen ze de prijs veel hoger in dan wat ze echt zouden willen krijgen.

Een opmerking over smog

Als u in een staat woont die een SMOG-controle vereist, zorg er dan voor dat de verkoper een smogcertificaat heeft. Controleer of de smog binnen 90 dagen is voltooid, anders is deze niet geldig voor eigendomsoverdracht (CA).

Controleer nogmaals of de registratie actueel is. Vaak verkopen mensen hun auto alleen voor een lage prijs omdat ze hem niet kunnen smogen vanwege een Check Engine Light of andere problemen.

Instellen voor het vinden van de juiste deals
Navigeer op de Craigslist-pagina naar de webpagina van uw locatie en klik vervolgens op Auto’s en vrachtwagens op eigenaar. Stel in de zoekinstellingen het bereik in van $ 0 – (uw maximale limiet). Ik voeg graag ongeveer 20% toe aan mijn maximale limiet om auto’s toe te staan waarover binnen het budget kan worden onderhandeld.

Nadat u uw zoekinstellingen heeft opgeslagen en uw pagina ververst, ziet u alle voertuigen in uw omgeving die te koop zijn.

Pro-tip Bewaar deze Craigslist-pagina op uw startscherm op uw telefoon en uw computer, op die manier is het snel toegankelijk en hoeft u niet opnieuw met de instellingen te rommelen.

Als je dit op je startscherm hebt, zul je het vaker zien, waardoor je eraan wordt herinnerd om de aanbiedingen te controleren en daardoor de kans vergroot dat je de geweldige deal vindt.

Contact opnemen met de verkoper
Onthoud dat deze tips voor het kopen van gebruikte auto’s van toepassing zijn op alle koopplatforms voor particuliere auto’s, niet alleen op Craigslist. Als ik een auto verkoop, is het grootste waar ik een hekel aan heb als mensen vragen “is de auto nog beschikbaar?”.

Wees beleefd, maar verspil niemands tijd. Neem indien mogelijk telefonisch contact op met de koper. Als het een rookdeal is, blijft het NIET op Craigslist staan. De telefoon is de snelste en meest directe methode. Dwaal niet rond en laat de zoete deal opscheppen door een autodealer!

Bij het kopen van een auto kijk ik net zoveel, zo niet meer, naar de persoon die mij de auto verkoopt dan naar de auto zelf. Het laat me vooral zien wat voor behandeling en onderhoudsgeschiedenis de auto heeft gekregen. Als de persoon ouder was, intelligent sprak en er rijk uitzag, ontdekten we dat de auto meestal in uitstekende staat verkeerde.

Belangrijkste vragen om te stellen

“Hoe lang heb je de auto al?”
“Wat voor onderhoud heeft u aan de auto gedaan”
“Waarom verkoop je de auto?”
“Zijn er lekken of grote mechanische problemen?”
Stel deze vragen via de telefoon en probeer een algemeen beeld te krijgen van de vorm van de auto voordat u eropuit gaat om hem te bekijken, vooral als het een lange afstand is.

Tijd besparen is de sleutel, het zou je verbazen hoe vaak mensen zeggen “De auto is onberispelijk” op de advertentie. Door deze vragen te stellen, kunt u bepalen of ze eerlijk zijn.

Maak een afspraak om de auto te bekijken als u denkt dat de informatie die u over de auto hebt verzameld overeenkomt met wat u zoekt.

Voorbereiding op ontmoeting en proefrit
Als ik een verkoper ontmoet, neem ik altijd mee:

Scantool voor monitoren / codes
Krachtige zaklamp (ik raad Streamlight-zaklampen aan)
Zwenkbare en uitschuifbare spiegel om te controleren op lekken
Mijn rijbewijs / ID
Contant geld (ik neem contant geld mee, maar laat het in de auto liggen. Ik doe dit alleen als het bedrag lager is dan $ 3000. Als dat voorbij is, ga ik gewoon met de verkoper naar de bank en geef ze de cheque van de kassier of contant als de deal is gesloten. klaar).
Checklist voor inspectie van gebruikte auto’s tegen citroenen

Vóór de vergadering

Controleer of de verkopers over het benodigde papierwerk beschikken, oftewel Pink Slip, een bewijs van registratie en een smogcertificaat (indien vereist door de staat). Hoewel dit niet noodzakelijk is, kunt u een kopie van het verkoopfactuurformulier afdrukken.
Gebruik CarFax of Autocheck om een VIN-achtergrond op het voertuig uit te voeren. Dit is de sleutel!
Stel persoonlijke richtlijnen op voor het maximale bedrag dat u aan de auto wilt uitgeven.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.