Press "Enter" to skip to content

Hoe u de juiste UPS selecteert en koopt om uw thuisbedrijf of kleine kantoorcomputer te beschermen

Het selecteren van een juiste Uninterruptible Power Supply (UPS) voor stroombeveiliging van uw pc of klein kantoor kan eenvoudig worden bereikt op basis van het specificeren van de juiste UPS en het implementeren van een slimme winkelmethode.

UPS-systemen lossen drie basisproblemen op:

Ten eerste beschermen ze uw computer tegen afwijkingen van de netspanning die de toegestane marge overschrijden, en tegen gevaarlijke verschijnselen die verband houden met hoge spanningspieken die optreden tijdens blikseminslag, stroomtransformatorstoringen en netdistributiestoringen.

Ten tweede stellen ze u in staat om bij stroomuitval door te gaan met UPS-back-upbatterijen.

Ten derde maakt de UPS het mogelijk om netjes af te sluiten, door actuele informatie op de harde schijf van de computer op te slaan, en uw computer op een ordelijke manier uit te schakelen, voor het geval de stroomuitval aanhoudt en de batterijcapaciteit te klein is om verder te werken.

Om een goede UPS te specificeren, moet u de grootte, het type en de batterijback-up (autonomie) tijd bepalen.

De grootte van een UPS wordt bepaald door Volt-Ampere (VA) of kVA-eenheden en Watt- of kWatt-eenheden. Een UPS met een vermogen van meer dan 350 VA en 245 watt is geschikt voor de meeste thuis- en kleine kantoorcomputers. Controleer echter het computervermogen van het label, de literatuur of de leverancier.

De VA- en Watt-cijfers van de afzonderlijke computers moeten bij elkaar worden opgeteld als er meer dan één computer wordt beveiligd. U hebt een UPS nodig van meer dan 1050 VA (1,05 kVA) en 735 W voor drie computers van 350 VA/245 W.

Er worden over het algemeen drie belangrijke UPS-types gebruikt:

Een standby-UPS (batterijback-up) beschermt tegen spanningspieken, netuitval en spanningsafwijkingen buiten de ingestelde limieten, en schakelt over op batterijvoeding. Back-up-UPS die vaak wordt gebruikt voor thuiscomputers in stabiele netwerkomgevingen.

Een lijn Interactieve UPS, naast de functies van Standby UPS, fungeert ook als Power Conditioner, bereikt door middel van een Automatic Voltage Regulator (AVR), in staat om ook netspanningsafwijkingen te corrigeren zonder over te schakelen op batterijen, waardoor een continue werking bij lage of lage spanning mogelijk is. hoge netspanning zonder over te schakelen op batterijen. Line Interactive UPS wordt beschouwd als een kosteneffectieve oplossing voor kantoor- en kleine professionele installaties.

Een online UPS levert stroom van de interne omvormer en corrigeert alle netstoringen. Het vormt de voorkeursoplossing voor bedrijven in bedrijfskritische toepassingen die ups noodstroomsystemen redundantie nodig hebben voor het bereiken van een hoge betrouwbaarheid of langere back-uptijden voor het leveren van kritieke online services.

Alle UPS-systeemtypes worden normaal gesproken geleverd met batterijen die in staat zijn om ongeveer vijf minuten back-uptijd te leveren bij volledige belasting en 14 minuten bij halve belasting, waarmee meer dan 90%-95% van de verwachte duur van stroomstoringen wordt gedekt. Over het algemeen kunnen langere back-uptijden worden geboden door uitgebreide batterijbanken, indien nodig voor serviceverlenende toepassingen.

Nadat u de benodigde UPS-kenmerken hebt opgegeven, kunt u contact opnemen met UPS-leveranciers of een geschikte UPS op internet zoeken door gewoon het type UPS in Google of een andere zoekmachine in te voeren en in de weergegeven resultaten te bladeren naar systemen die aan uw eisen voldoen.

U kunt het echter beter doen door een “window shopping”-procedure te implementeren. Voordat u een beslissing neemt, controleert u de prijzen van het UPS-type dat u nodig heeft, in de maten die u nodig heeft en een of twee maten groter dan n odig. Herhaal daarna de procedure voor het volgende UPS-type.

Neem bij uw beslissing rekening met de volgende factoren:

Geef de voorkeur aan een Line Interactive UPS boven Battery Backup en Online UPS boven Line Interactive UPS als het verschil in prijs niet significant is. Het betere type biedt betere bescherming en is over het algemeen betrouwbaarder.

Geef de voorkeur aan een groter UPS-formaat als de toegevoegde kosten niet proportioneel hoger zijn. De grotere UPS maakt het mogelijk toekomstige belastingen te verhogen en biedt een onevenredig langere back-uptijd van de batterij, soms tegen lagere kosten dan een verlengde Power Battery indien nodig. Grotere systemen bieden ook een betere UPS-betrouwbaarheid, waardoor de levensduur van de batterij aanzienlijk wordt verlengd.

Geef bij het maken van de definitieve keuze de voorkeur aan merknamen, rekening houdend met zaken als de mogelijkheid om de batterij te verwisselen, het type en aantal stopcontacten, de garantieperiode en de beschikbaarheid van lokale service.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.