Press "Enter" to skip to content

Hoeveel moet ik uitgeven aan mijn eerste set kitesurfuitrusting na mijn kitesurflessen?

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg nadat ik iemand kitesurfles heb gegeven, is “hoeveel kost het me om te beginnen met kitesurfen?” De meeste mensen willen geen honderden euro’s uitgeven aan een nieuwe uitrusting in een sport die ze nog niet onder de knie hebben. Dit is een terechte zorg die serieus wordt genomen, aangezien kitesurfen behoorlijk duur kan worden. Dus in dit artikel gaan we kijken hoeveel u zou moeten uitgeven en enkele trucs om de instapkosten te verlagen.

Het eerste wat ik over dit onderwerp wil zeggen, is dat als je niet een van die mensen wilt zijn die kitesurflessen neemt en Kitesurfschool Den Haag daarna nooit meer gaat kitesurfen, zorg er dan voor dat je je eigen uitrusting koopt als je klaar bent met je kitesurflessen. Het aantal mensen dat ik les geef en die ik een jaar of wat later zie en die me vertellen dat ze sindsdien niet meer hebben gekit, als ik ze vraag waarom niet, is het antwoord altijd hetzelfde… “geen kit.” Kit kopen betekent niet alleen dat je de kit klaar en beschikbaar hebt in je huis, je in het gezicht staart en zegt “Gebruik mij … Gebruik mij”, het betekent ook dat je een investering in de sport hebt gedaan en dus zoveel meer bent waarschijnlijk jezelf dwingen om op te staan en het water te raken. Nu kunnen de kosten van het kopen van een cursus en het kopen van een kit uw budget tot het uiterste drijven, dus laten we eens kijken naar een paar opties om het hele proces wat portemonneevriendelijker te maken.

Leren met een vriend is een geweldige manier om je kosten te verlagen, op die manier kun je, als je eenmaal je kitesurflessen hebt gedaan, een kit kopen en samen oefenen, dit halveert niet alleen je kosten, maar betekent ook dat je iemand hebt om op te letten jij op het strand als je aan het leren bent (en iemand om je uit te lachen als je het verprutst!).

Vraag de school waarmee je leert of ze een oude schoolkit hebben waar ze vanaf willen, bij Tantrum Kitesurf proberen we constant schoolkit uit te fietsen, omdat het een geweldige, goedkope manier biedt voor beginners om op geweldige wijze aan de sport te beginnen kit en betekent ook dat we voortdurend lesgeven over nieuwe kit, dus iedereen wint. Veel andere scholen nemen dit beleid over en het biedt een geweldige manier om goedkoop aan sport te doen.

Het huren van een kit is over het algemeen niet iets dat ik zou aanraden, vanwege de grote kans op schade aan de kit zijn de huurkosten meestal erg hoog en na een paar sessies merk je dat je meer hebt uitgegeven dan het zou hebben gekost om de kit gewoon in te kopen de eerste plaats. Tweedehands kopen is een geweldige manier om je kosten te verlagen en de tweedehands markt voor kitesurfen is momenteel booming.

De werkelijke kosten van de kit zullen variëren, maar over het algemeen zoek je als eerste kite naar iets rond de 350 – 600 pond, dit zou ervoor moeten zorgen dat de kite in goede staat verkeert zodat hij niet uit elkaar valt de eerste keer dat je hem laat vallen het strand en dat het modern genoeg zal zijn om goed en veilig te vliegen. Er zijn tegenwoordig ook veel goedkopere merken op de markt, veel met het uitdrukkelijke doel om meer mensen te laten kitesurfen door goedkope instapvliegers aan te bieden, merken als Griffin, Faith en Kangaroo zijn enkele voorbeelden. Deze vliegers zijn over het algemeen erg goed gemaakt en missen simpelweg de tijdschriftdekking en marketingkracht van de grotere merken, aangezien deze bedrijven duidelijk veel minder aan marketing uitgeven omdat ze proberen hun overheadkosten laag te houden. De vliegers vliegen net zo goed als elk ander groot merk en zijn een geweldige optie voor beginners als eerste vlieger die je zal helpen om een Intermediate te worden. Zie mijn artikel over het C vs Bow kite-debat voor een gedetailleerde bespreking van vliegers.

Het board is een vrij eenvoudig pakket (wat de beginner betreft) en het is inderdaad mogelijk om te gaan kiten op een theeblad…hoewel niet aangeraden!! Voor een beginner is de maat het belangrijkste, streef naar iets tussen de 135 cm en 150 cm, afhankelijk van je maat en gewicht, naarmate je groter/zwaarder wordt, wordt het board ook groter. Maar afgezien daarvan ga je gewoon voor de goedkoopste die je kunt vinden totdat je er zeker van bent dat je op dat moment een mooie, nieuwe, glanzende, dure kunt kopen!!! Met een bord zou ik tussen de 150 en 300 pond willen uitgeven aan je eerste, maar misschien kun je een paar echte koopjes op de kop tikken voor 50 pond of minder. Zolang het voetbanden heeft en in ieder geval vinnen aan de zijkant van de hiel, kun je aan de slag! Kijk nog eens door mijn andere artikelen, want ik zal er nogal wat publiceren die specifiek kijken naar kitesurfplanken.

Harnassen kunnen heel goedkoop worden opgehaald, vanaf 25 pond, veel scholen hebben oude harnassen waar ze vanaf willen, dus vraag het gewoon tijdens je kitesurflessen, want met alle andere uitrusting is dit een geweldige plek om te beginnen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.