Press "Enter" to skip to content

Kies het beste nekkussen voor jou

Ten eerste is een nekkussen een kussen met ingebouwde steun die de nek ondersteunt. Een paar namen die synoniem worden gebruikt met nekkussens zijn steunkussens of contourkussens. Soms worden ook de termen orthopedisch kussen of chiropractisch kussen gebruikt.

Dit betekent dat alle nekkussens zijn ontworpen om je ruggengraat te ondersteunen en recht te houden. Sommige hebben de vorm van een gewoon kussen (rechthoekig), en sommige kunnen vierkant of vreemd gevormd zijn als je dat liever hebt. De vorm en het ontwerp van de kussens verschillen niet veel. Het kan een persoonlijke voorkeur zijn. Alle nekkussens moeten een soort neksteun hebben. Met andere woorden, het fixeert de wervelkolom in een neutrale positie. Bij zijligging dient de ruggengraat recht gehouden te worden en bij rugslapen mag Mangroove.nl de nek buigen.

Ze kunnen ook vaak verschillende ontwerpen hebben. Het kan een golvend ontwerp zijn of zakken hebben waar je hoofd naar toe gaat. Materiaal is een andere variabele. Ik heb kussens van verschillende materialen gezien, ermee geëxperimenteerd en beoordeeld. Kussens met voedingsvezels, kussens op waterbasis, schuimkussens, boekweitkussens, enz… Ik hou van kussens met precies de juiste hoeveelheid harde vezels die niet te hard en niet te zacht zijn. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en een goede nachtrust. Ook zijn synthetische vezels vaak hypoallergeen en vangen ze geen huisstofmijt op zoals veren kussens. Ik heb de neiging om traagschuim voor veel mensen iets te stevig te vinden, ik wil er niet mee spelen en soms moet ik het kussen aanpassen alsof ik een kussen op waterbasis gebruik. Maar nogmaals, misschien moet u een paar verschillende opties proberen om te zien welke u het beste bevalt.

Voordat u een nekkussen kiest, wilt u vaak weten welk kussen u het meeste zal helpen. Sommige zijn misschien meer ontworpen om bepaalde aandoeningen te verlichten, zoals hoofdpijn of snurken, sommige zijn misschien meer ontworpen om spierspanning te verlichten, en sommige kunnen helpen bij al het bovenstaande. We leggen uit waar een goed kussen het beste voor is en hoe je het effectief kunt gebruiken.

Vervolgens moet u rekening houden met uw typische slaaphouding. Slaapt u liever op uw rug of op uw zij? Het beste nekkussen behoudt de juiste kromming van de nek wanneer u op uw rug ligt en houdt uw ruggengraat horizontaal wanneer u op uw zij ligt. Dit is de reden waarom arts-orthopedisten of chiropractors vaak nekkussens aanbevelen aan hun patiënten, vandaar dat de term chiropractisch kussen of orthopedisch kussen is ontstaan.

Als ik nu een dokter had gezien, zou hij me een röntgenfoto van mijn nek hebben laten zien. Dit kan je ook helpen bij het kiezen van een nekkussen. Als je je normale cervicale lordose of het verlies van je normale “C”-curve hebt opgemerkt, wil je zeker een kussen kopen dat je zal helpen dit te verbeteren en je uitlijning te verbeteren. Als u op uw rug ligt, moet een nekkussen uw kromming ondersteunen en verbeteren. Als u op uw zij slaapt, moet het kussen uw ruggengraat recht houden. Dat wil zeggen, houd uw ruggengraat horizontaal.

U moet ook rekening houden met uw maat en lichaamsbouw bij het winkelen voor het beste nekkussen voor u. Als u kleiner of langer bent dan gemiddeld, is een standaard nekkussen mogelijk niet geschikt voor u. Dit komt omdat de nek niet goed op het kussen past en niet de beste ondersteuning krijgt of de nek in de verkeerde positie kan dwingen. Een cervicale rol kan uw hoofd naar voren duwen als het te klein is voor een standaardkussen of als u een zeer korte nek heeft. Dit veroorzaakt simpelweg hoofdflexie en kan de kromming rechttrekken in vergelijking met het toepassen van een zachte kromming op de nek bij het slapen op de rug.

Een laatste belangrijk ding: sommige mensen kiezen kussens omdat ze in het bed passen en passen bij de grootte van het bed. Het is een goed idee om eerst een kussen te kiezen dat in je nek past, en dan pas een bed. Een voorbeeld hiervan is iemand met een kingsize bed die een groot nekkussen wil. Als je van gemiddelde lengte bent, kun je het beste kiezen voor een standaard medium nekkussen.

Het kiezen van het juiste nekkussen moet gebaseerd zijn op uw individuele behoeften en voorkeuren. Het is het beste om het comfort en de functionaliteit van uw kussen te evenaren voor een goede nachtrust.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.