Press "Enter" to skip to content

Leuke plekken voor een romantisch uitje

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een overvloed aan progressieve kunst en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende werk met scherm zal je begrip zeker op de proef stellen en je creatieve verbeelding stimuleren.

Voor iets extra ongewoons kunt u het Museum van Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië, overwegen. Deze galerij toont Fun Places een verkoelende verzameling gadgets die worden gebruikt om ongemak en pijn te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Over kunst gesproken: bent u zich ooit bewust geworden van het ongewone Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze bijzondere bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijke creatieve onderneming, maar het fungeert ook als een door de mens gemaakt koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van riffen.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een bijzonder middel om je vooroordelen over eten te testen en op een veel dieper niveau met je bevindingen te verbinden.

Voor iets veel pittigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgomkauwpraktijken. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van professionele fotografen, en de gemoedelijke sfeer van de gemeenschap maakt het een uitstekende locatie om tot rust te komen en een pauze te nemen in de bijzondere omgeving.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een liefhebber bent van alles wat paranormaal en raar is, denk dan eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een kenner bent van alle paranormale en ongewone punten. Deze galerij is gewijd aan de beruchte Roswell-zaak uit 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om te ontdekken.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis is populair vanwege zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij zet zich in voor het verzamelen, behouden en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult zelf ontdekken dat er een grote grens ligt tussen briljant en middelmatigheid.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bevatten talloze gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend adembenemend en toch griezelig gebied dat een blik in het verleden en een gevoel van respect voor de overledene biedt.

Heb je ooit gefantaseerd over het zien van een stad die volledig bezet is door huiskatten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Als u zich waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, komt u zeker terecht in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zich, gemaakt door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot ongewone sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een ballonvaart kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente elegantie van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een onvergetelijke ervaring.

Als u zin heeft in niet-traditionele en ongewone vakantieaccommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.