Press "Enter" to skip to content

Top 5 verschillen tussen 2D-animatie en 3D-animatie

De animatie-industrie breidt zich ongebreideld uit. Met nieuwe technologieën en werkwijzen die hun intrede doen, kan een animator eenvoudigweg niet afzien van de basisprincipes die de basis vormen van deze miljardenindustrie. Dit artikel gaat hier in op de belangrijkste verschillen tussen de twee basisstenen van animatie: 2D-animatie en 3D-animatie

We zijn allemaal opgegroeid thebe jet met het kijken naar tekenfilms zoals Looney Tunes, Guest Posting Tom en Jerry, en tal van Disney-klassiekers zoals Bambi, Mulan en vele anderen. Deze populaire tekenfilms en films zijn allemaal stralende trofeeën van de animatie-industrie.

Terwijl onze maag vol lachte en vreugde bij het kijken naar deze tekenfilms en films, begon een miljardenindustrie aan haar reis om zichzelf naar nieuwe onvoorstelbare hoogten te duwen.

De animatie-industrie heeft echt een lange weg door de tijd afgelegd, ontberingen en problemen doorstaan ​​en tegelijkertijd genieten van verschillende voordelen en beloningen. Je kunt een zeer levendig en zichtbaar verschil in animatie opmerken vanaf het moment dat het begon tot hoe het nu is.

Verschillende vorderingen en technologische evoluties verdienen hier de eer. Het begon allemaal met eenvoudige 2D-animatie en is in de loop van de tijd getransformeerd en ontwikkeld tot de 3D-animatie die we vandaag zien.

2D- en 3D-animatie delen een aantal verschillen die verklaren waarom zo’n groot onderscheid ligt in de uitkomst van beide animaties.

De 5 basisverschillen tussen 2D- en 3D-animatie

1. DEFINITIES Wat is 2D-animatie?
2D-animatie, ook wel bekend als traditionele animatie, verwijst naar het proces van het creëren van beweging in een tweedimensionale ruimte. Mainstream 2D-animatie lijkt echter in niets op de conventionele animatie die het vroeger was. Het is geëvolueerd van handgetekende methoden naar het implementeren van dezelfde technieken in computersoftware.

Wat is 3D-animatie?
3D-animatie verwijst naar het animeren van karakters in een driedimensionale ruimte. Objecten en personages hebben volume, diepte en kunnen naar wens worden gedraaid en verplaatst.

3D-animatie wordt ook wel CGI-animatie genoemd. In tegenstelling tot 2D-animatie, maakt 3D-animatie het ook mogelijk om lichten en camera’s te animeren. Deze vorm van animatie maakt gebruik van frames en gebruikt beweging om karakters tot leven te brengen.

2. UITERLIJK & TOEPASSELIJKHEID
Het uiterlijk van 2D-animatie is plat, omdat het alleen uit X- en Y-assen bestaat. De X-as is de horizontale dimensie, terwijl de Y-as de verticale dimensie is. 2D-animatie wordt veel gebruikt in video’s, promotionele advertenties, animatiefilms, technische demonstraties en mobiele videogames.

Aan de andere kant is het uiterlijk van 3D-animatie realistischer en levensechter. Het omvat X-, Y- en Z-assen, waarbij X verwijst naar hoogte, Y verwijst naar de breedte en Z verwijst naar diepte.

3D-animatie wordt over het algemeen gebruikt in de architectuur en de medische industrie, in animatiefilms en tekenfilms, en ook in high-end videogames.

3. KOSTEN VS. VOORDELEN
2D-animatie is zeer redelijk en kosteneffectief in vergelijking met 3D-animatie.

De voordelen van 2D-animatie zijn niet alleen kosteneffectief, maar ook een korte doorlooptijd, eenvoudig te produceren, artistieke vrijheid en efficiëntie. Terwijl de voordelen van 3D-animatie zwaarder wegen dan de kosten.

3D-animatie geeft beweging realistisch weer, creëert visueel aantrekkelijke en levensechte animaties en produceert hoogwaardige resultaten waar tegenwoordig veel vraag naar is.

4. ANIMATIEPROCES
Het animatieproces van 2D-animatie vereist veel hard werk, moeite en tijd. Om in 2D te animeren, is tekenen verplicht. Alles wat je in traditionele 2D-animatie ziet, moest frame voor frame worden getekend. Met de vooruitgang in technologie maakt het moderne 2D-animatieproces echter gebruik van software bij het ontwikkelen van actiescènes.

Aan de andere kant hoeft een 3D-animator niet per se over tekenvaardigheid te beschikken. Elke productiestap wordt gedaan met behulp van andere software. In 3D-animatie zijn personages een marionet van een animator die verschillende fasen doorloopt, zoals modellering, texturering, belichting, tuigage, weergave, enz.

5. SOFTWARE
De meest gebruikte software in 2D-animatie omvat After Effects, Photoshop en Adobe Animate. Aangezien 3D-animatie meer wordt bezocht door animators, heeft de industrie opmerkelijke 3D-animatiesoftware, waarvan sommige gratis zijn!

De animatie-industrie zit in de lift en er zit niets anders op dan omhoog. Veel bedrijven gebruiken geanimeerde video’s om hun marketing- en promotieactiviteiten een boost te geven.

Hieronder zul je ontdekken dat er drie basisvormen van animatie zijn die een geheel nieuw tijdperk van verbazingwekkende technologie hebben gebracht op het gebied van filmbusiness, gastpostmedia en internet, het ontwerp van de website en grafische afbeeldingen. Basisanimatie is een eenvoudige en enkele keyframe-animatie. Animatie is een presentatie van verschillende shows en bewegingen, die levendigheid geeft aan uw website of film. De webklanten zoeken meestal graag op een website die goed geanimeerd is met goede afbeeldingen. Een internetontwerper kan zijn website niet ontwerpen zonder fundamentele animatie toe te passen, vanwege de virtuele voordelen op de webmarkt. In eenvoudige bewoordingen is basisanimatie de illusie van verschillende acties, op een correcte manier met elkaar verbonden, zodat bezoekers/publiek het effect krijgen van het zien van een effectief gecoördineerde reeks acties.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.